Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Projektről

Írta: Megtekintés: 13424

„Jövőd a természettudományokban rejlik!” „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” program (Öveges Program) keretében két új, korszerűen felszerelt laboratórium és a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló helyiségek kerülnek kialakításra az első ütemben. A kiszolgáló helyiségekbe mintegy 60 millió forint értékben kerülnek bútorok, laboreszközök. Az épület műszaki átadása 2014. december 15-én várható.

Második ütemben 2015. január elején megkezdődik az új „Földi János Természettudományi Laboratórium”-ban az oktatás a gimnáziumi tanulók és a 10 partneriskolából ide látogató vendégek számára. A projektben résztvevő iskolák a gimnázium tanárai által kidolgozott 336 féle tanórai foglalkozás közül választhatnak majd a fizika, kémia, biológia és földrajz tantárgyak körében. Ezeken a foglalkozásokon az aktuális tananyaghoz kapcsolódó érdekes és tanulságos kísérletekkel ismerkedhetnek meg a diákok, melyet maguk el is végezhetnek.

Célunk, hogy ezen foglalkozások nyomán: - fejlődjön a diákok természettudományos kompetenciája, - növekedjen a természettudományos pályát választó tanulók száma, - fejlődjön a diákok természettudományos intelligenciája, - megváltozzon a kevésbé érdeklődő diákok attitűdje, hozzáállása a temészettudományos tantárgyakhoz. A pályázatból finanszírozott 210 órányi továbbképzések során fejlődik a szaktanárok módszertani kultúrája. 2015. januárjától számos rendezvény kerül megvalósításra, melynek egy része diákoknak, egy része érdeklődő felnőtteknek és egy része szaktanároknak szól. Ezen tevékenységek során erősödik a szakmai együttműködés az általános és középiskolák között.


Legfrissebb híreink

2015-05-27 16:50:32

Tudós Rektor Csapatverseny 5-6. évf.

2015. május 27-én (szerdán) rendezték a Földi János  Laboratóriumban a Tudós Rektor Természettudományi Csapatverseny döntőjét az 5-6. évfolyam részvételével.  

Bővebben
További hírek