Kiskunhalasi Református Egyházközség

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 300,26 millió forintos támogatásával, az „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban program (Öveges Program) keretében két új, korszerűen felszerelt laboratóriumot és a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki a Szilády Áron Református Gimnáziumban.

A laboratóriumokat 2015. januártól a város és vonzáskörzete általános iskolái számára is elérhetővé teszik, és benne a gimnáziumi tanárok vezetésével az aktuális tananyaghoz kapcsolódó érdekes és tanulságos kísérleteket végezhetnek az ide látogató tanulók.

„Jövőd a természettudományokban rejlik!” című projekt első ütemében a gimnázium területén található régi épület bővítésével szinte egy teljesen új épület emelkedik majd Kiskunhalas szívében. Az átalakítás befejeztével, december folyamán a két új labor-tanterembe és a hozzájuk csatlakozó kiszolgáló helyiségekbe mintegy 60 millió forint értékben kerülnek bútorok, laboreszközök. 2015. január elején megkezdődik az új „Földi János Természettudományi Laboratórium”-ban az oktatás a gimnáziumi tanulók és a 10 partneriskolából ide látogató vendégek számára. A projektben résztvevő iskolák a gimnázium tanárai által kidolgozott 336 féle tanórai foglalkozás közül választhatnak majd a fizika, kémia, biológia és földrajz tantárgyak körében.

A laboratórium tevékenysége nyomán a diákok természettudományos kompetenciájának fejlesztése mellett várhatóan:

  • növekedni fog a természettudományos pályát választó tanulók száma,
  • fejlődik a tanulók természettudományos intelligenciája,
  • a szaktanárok és a diákok megismerkednek egy korszerűen felszerelt laboratórium lehetőségeivel és használatának módjával,
  • ennek során megváltozhat a kevésbé érdeklődő diákok attitűdje, hozzáállása is,
  • erősödik a szakmai együttműködés az általános és középiskolák között
  • pályázatból finanszírozott 210 órányi továbbképzések során fejlődik a szaktanárok módszertani kultúrája

A projekt fizikai befejezésének határideje 2015. október 31., a fenntartási időszak további öt évig fog tartani.
A projektről bővebb információt a labor.szilady.net oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Gavlikné Kis Anita laborvezető
Elérhetőség: 77/421-215, e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.