Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Fényes fizikai kísérletek

Írta: Bertalan Gábor Megtekintés: 763

2015 a fény éve, ennek apropóján 2015. február 27-én a gimnázium modern természettudományos laboratóriumában fénnyel kapcsolatos kísérleteket láthattak és végezhettek a megjelent érdeklődő diákok és felnőttek.

A program első részében Ignácz Ferenc az SZTE Optikai és Kvatumelektronika tanszékének munkatársa mutatott be érdekes fizikai kísérletek különféle fényforrásokkal. A mintegy fél órás demonstráció után  a vendégek a kísérletek egy részét Rapavi Róbert fizikatanár segítségével kis is próbálhatták. A kísérletező kedvű diákok munkáját a gimnázium fizika fakultációs tanulói segítették. 2015 a fény éve. "Az UNESCO, felhívva a figyelmet arra, hogy milyen fontos szerepet játszik a fény életünkben, 2015-öt a Fény Évének választotta. A Fény Évéhez kapcsolódó eseménysort az Európai Fizikai Társulat (EPS) kezdeményezte, s megszerezve az ENSZ és az UNESCO támogatását, világeseménnyé emelte a kezdeményezést."


További képek az albumban


Legfrissebb híreink

2015-05-27 16:50:32

Tudós Rektor Csapatverseny 5-6. évf.

2015. május 27-én (szerdán) rendezték a Földi János  Laboratóriumban a Tudós Rektor Természettudományi Csapatverseny döntőjét az 5-6. évfolyam részvételével.  

Bővebben
További hírek